Vorige Artikel 57 van 58 Volgende

Do it yourself: wandrek voor de babykamer of kinderkamer

Wandrek babykamer of kinderkamer

Een wandrek is een leuke toevoeging voor iedere babykamer of kinderkamer. Je kunt het wandrek een decoratieve of praktische functie geven of een combinatie van beide. 

Als je het wandrek boven de commode hangt, krijgt het wandrek een praktische functie. Je kunt op het wandrek al je babyverzorgingsproducten een plaatsje geven en hebt zo alles bij de hand. Een wandrek op de babykamer kan natuurlijk ook een decoratieve functie hebben. Je kunt hier een leuke poster of kaart in een lijstje op kwijt, maar bijvoorbeeld ook een schattige knuffel, het favoriete boekje of de eerste schoentjes. Een wandrek is ideaal om accessoires op te bundelen. 

DIY wandrek kinderkamer

Ben je opzoek naar een wandrek voor op de babykamer of kinderkamer? Miriam (@miriamhoekstra) maakt zelf een wandrek voor op de babykamer van haar zoontjes Mads! Dit leuke wandrek is makkelijk te maken en kun je aanpassen naar jouw wensen (hoeveelheid plankjes, formaat plankjes). 

Benodigdheden DIY wandrek

 • 2x populieren triplex 61 x 122 cm 12 mm (1 voor achterwand en 1 voor legplankjes)
 • Draadstang M10 120 mm (Hoeveelheid naar eigen inzicht)
 • Per draadstang 2 onderlegringen M10 en 2 moeren M10
 • Houten latjes 
 • Boormachine (speedboor 12mm)

Beschrijving do it yourself wandrek

 1. Zet om de 15 cm een stip op de achterkant van een van de populieren triplex platen, zodat je weet waar je de gaten moet boren. Wil je meerdere kleine legplankjes op het wandrek, dan kun je er ook voor kiezen om de afstand tussen de gaten kleiner te maken dan 15 cm.
 2. Boor gaten op de plekken die je in de vorige stap hebt uitgetekend. 
 3. Bepaal op welke plaatsen je legplankjes wil plaatsen. Per plankje heb je minimaal twee 'plankdragers' nodig. Bij een lang plankje is het verstandig om ook nog een 'plankdrager' in het midden te plaatsen. De plankdragers maken we in de volgende stap van draadstangen, onderlegringen en moeren.
 4. Schroef een moer op het uiteinde van de draadstang en plaats vanaf de voorkant een onderlegring op de moer. Steek de draadstang met moer en onderlegring van achter naar voren door het wandrek. Plaats een onderlegring op de draadstang en schroef een moer zo ver mogelijk op de draadstang. Herhaal dit tot je genoeg plankendragers gemaakt hebt.
 5. Zaag van de overgebleven populieren triplex plaat plankjes in de gewenste lengte. Dit kun je naar eigen inzicht doen, een langere plank, meerdere korte plankjes, alles is mogelijk! De diepte van de plankjes is hetzelfde als de lengte van de draadstangen.
 6. Zaag de houten latjes in de breedte van het wandrek en bevestig deze op de achterkant van het wandrek. Deze latjes zorgen ervoor dat je het wandrek aan de muur kunt bevestigen, maar creëren aan de achterkant ook ruimte voor de moer die een klein stukje uitsteekt.

Variatietip DIY wandrek

In de plaats van populierentriplex kun je natuurlijk ook underlayment gebruiken. Populierentriplex is iets lichter van kleur dan underlayment en heeft minder vlammen.

 

© 2015 - 2021 By Bineke | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel