Seizoenstafel Lente

Heb jij al een seizoenstafel en wil jij een seizoenstafel winter maken? Met deze tips heb jij een seizoenstafel lente zo gemaakt. 

Jonge dieren

In de lente worden veel jonge dieren geboren zoals kalfjes, kuikentjes, biggetjes, veulens en niet te vergeten lammetjes. Geen jonge dieren een plekje op je seizoenstafel. Dit kan door middel van een steker of bijvoorbeeld de houten dieren van Holztiger. 

Lentebloemen

In de lente zie je veel krokussen, narcissen, tulpen en hyacinten. Deze mogen ook zeker niet ontbreken op jouw seizoenstafel lente! Je kunt natuurlijk echte bloemetjes op de seizoenstafel zetten, maar ook een steker van bloemen. 

Vogels

Veel vogels gaan nestelen en broeden en trekvogels keren terug die in de herfst naar warmere landen zijn vertrokken. Voeg daarom een vogelnestje of veertjes toe aan jouw seizoenstafel lente. 

Kleuren seizoenstafel lente

Wil jij kleur toevoegen aan je seizoenstafel lente? Kies dan voor pastelkleuren of warme kleuren met een gele ondertoon. 

Feestdagen in de lente

De lente duurt van 20 maart tot 21 juni. In de lente zijn er verschillende feestdagen Pasen, Koningsdag, Hemelvaartsdag en Pinksteren. Je kunt deze thema's terug laten komen op jouw thematafel lente, maar je kan er ook voor kiezen om voor deze feestdagen een aparte thematafel te maken of je seizoenstafel lente rond deze dagen iets aan te passen. Vooral Pasen en Koningsdag zijn geschikt om uit te lichten op je seizoenstafel. 

Pasen

Op een thematafel Pasen mogen eieren, kippen, de paashaas en wortels niet ontbreken. Ga samen met je kind aan knutselen. 

Koningsdag

Een thematafel voor Koningsdag mogen de kleuren oranje en rood, wit, blauw natuurlijk niet ontbreken. Maak samen met je kind leuke knutselwerkjes voor op de seizoenstafel... Knutsel een kleedjesmarkt, een Nederlandse vlag of een mooie kroon. Koningsdag is natuurlijk een echt Nederlands feest. Daarom kun je ook andere typische Hollandse dingen een plekje geven op je seizoenstafel, denk bijvoorbeeld aan een molen, een fiets, klompjes en tulpen. Of voeg een foto van de Koninklijke Familie toe. 

Deel je je seizoenstafel lente met ons? 

© 2015 - 2023 By Bineke | sitemap | rss