Sorteer op

Seizoenstafel winter

Heb jij al een seizoenstafel en wil jij een seizoenstafel winter maken? Deze thema's mogen niet ontbreken! Met deze tips heb jij een thematafel winter zo gemaakt!

Schaatsen

De winter is het koudste seizoen van het jaar. In de winter zakt de temperatuur regelmatig onder de nul. Zodra het begint te vriezen, begint het bij veel Nederlanders te kriebelen en worden de schaatsen van zolder gehaald. Een jaarring steker met schaatsen mag dan ook niet ontbreken op jouw seizoenstafel winter. 

Sneeuwpret

Naast dat het kan vriezen, kan er in de winter natuurlijk ook winterse neerslag vallen zoals sneeuw. Als er een flink pak sneeuw ligt, is sneeupret gegarandeerd.. Engeltjes maken in de sneeuw, sneeuwpoppen maken, sneeuwballen gevechten en niet te vergeten sleetje rijden. Een sneeuwpop steker of een steker met een slee is daarom een must op jouw thematafel winter. 

Donkere dagen

We kennen allemaal het gezegde 'de donkere dagen voor Kerst'. Eigenlijk heeft dit gezegde geen toelichting nodig, tijdens de donkere dagen voor kerst zijn er weinig lichturen op een dag. De kortste dag van het jaar is in Nederland altijd 21 of 22 december, vlak voor de Kerst dus. Een lantaarnpaal steker mag daarom niet ontbreken op jouw seizoenstafel winter. 

Feestdagen in de winter

De winter duurt van 21 december tot 20 maart. In deze periode zijn er verschillende feestdagen Kerst, Oud & Nieuw en Valentijnsdag. Je kunt deze thema's terug laten komen op jouw thematafel winter, maar je an er ook voor kiezen om voor deze feestdagen een aparte thematafel te maken of je seizoenstafel rond deze dagen iets aan te passen.

Kerst

Bij de Kerst denk je aan gezelligheid in en om het huis... Het optuigen van de kerstboom en andere kerstverlichting, het branden van kaarsjes, het geven en krijgen van cadeautjes, samenzijn met familie en vrienden en eten, veeel eten.  

Oud en Nieuw

Bij Oud & Nieuw denk je aan het terugblikken op het afgelopen jaar, het proosten op het nieuwe jaar, vuurwerk en oliebollen. 

Valentijnsdag

Valentijnsdag... 14 februari, de dag van de liefde. Veel mensen geven elkaar op deze dag een beetje extra aandacht door bijvoorbeeld het geven van bloemen, chocolade, cadeautjes of het versturen van een kaartje. Een rode roos staat symbool voor liefde, romantiek, hartstocht en verleiding.

Kleuren winter

Wil jij kleur toevoegen aan je seizoenstafel winter? Kies dan voor koude kleuren zoals wit, blauw of grijs.

Deel je je seizoenstafel winter met ons? 

© 2015 - 2023 By Bineke | sitemap | rss