Sorteer op
 • Seizoenstafel klein
  Seizoenstafel klein

  De seizoenstafel bestaat uit twee delen:

  ∙ een halfronde bodemplaat
  ∙ een houten boog met vijf gaten (die je in de bodemplaat steekt)

  De gaten in de boog gebruik je om kleine voorwerpen op te hangen. Denk aan: houten…

  € 64,95
 • Seizoenstafel groot
  Seizoenstafel groot

  De seizoenstafel bestaat uit twee delen:

  ∙ een halfronde bodemplaat
  ∙ een houten boog met vijf gaten (die je in de bodemplaat steekt)

  De gaten in de boog gebruik je om kleine voorwerpen op te hangen. Denk aan: houten…

  € 74,95
 • Uitbreidingsset 1 voor seizoenstafel
  Uitbreidingsset 1 voor seizoenstafel

  Naast de seizoenstafel hout verkopen we ook nog twee sets waarmee je je seizoenstafel meer diepte kan geven. Deze eerste uitbreidingsset voor de seizoenstafel bestaat uit drie delen:

  ∙ een achtergrondplaat
  ∙ een boog met…

  € 39,95
 • Uitbreidingsset 2 voor seizoenstafel
  Uitbreidingsset 2 voor seizoenstafel

  Naast de seizoenstafel hout verkopen we ook nog twee sets waarmee je je seizoenstafel meer diepte kan geven. Deze tweede uitbreidingsset voor de seizoenstafel bestaat uit twee plateaus, een grote en kleine. De plateaus kun je op…

  € 29,95
 • Jongen en meisje op slee | Steker voor seizoenstafel of jaarring
  Jongen en meisje op slee | Steker voor seizoenstafel of jaarring

  Deze steker kun je gebruiken voor onze seizoenstafel of de jaarring van bijvoorbeeld Grimm's of Dille & Kamille. Deze steker met jongetje en meisje op een slee kun je gebruiken om jouw seizoenstafel een winter- of kerst thema te…

  € 4,95
 • Kerstboom | Steker voor seizoenstafel of jaarring
  Kerstboom | Steker voor seizoenstafel of jaarring

  Deze steker kun je gebruiken voor onze seizoenstafel of de jaarring van bijvoorbeeld Grimm's of Dille & Kamille. Deze kerstboom steker kun je gebruiken om jouw seizoenstafel kerst thema te geven. Voor ieder seizoen of feest maken…

  € 4,95
 • Auto met kerstboom | Steker voor seizoenstafel of jaarring
  Auto met kerstboom | Steker voor seizoenstafel of jaarring

  Deze steker kun je gebruiken voor onze seizoenstafel of de jaarring van bijvoorbeeld Grimm's of Dille & Kamille. Deze steker met auto met kerstboom op het dak kun je gebruiken om jouw seizoenstafel kerst thema te geven. Voor ieder…

  € 4,95
 • Lantaarnpaal | Steker voor seizoenstafel of jaarring
  Lantaarnpaal | Steker voor seizoenstafel of jaarring

  Deze steker kun je gebruiken voor onze seizoenstafel of de jaarring van bijvoorbeeld Grimm's of Dille & Kamille. Deze lantaarnpaal steker is multifuncioneel en kun je bijna op iedere seizoenstafel een plekje geven. Voor ieder…

  € 4,95
 • Meisje op schaatsen | Steker voor seizoenstafel of jaarring
  Meisje op schaatsen | Steker voor seizoenstafel of jaarring

  Deze steker kun je gebruiken voor onze seizoenstafel of de jaarring van bijvoorbeeld Grimm's of Dille & Kamille. Deze steker met meisje op schaatsen kun je gebruiken om jouw seizoenstafel een winter- of kerst thema te geven. Of om…

  € 4,95
 • Jongen met stoel op schaatsen | Steker voor seizoenstafel of jaarring
  Jongen met stoel op schaatsen | Steker voor seizoenstafel of jaarring

  Deze steker kun je gebruiken voor onze seizoenstafel of de jaarring van bijvoorbeeld Grimm's of Dille & Kamille. Deze steker met jongetje die schaatst achter een stoel kun je gebruiken om jouw seizoenstafel een winter- of kerst…

  € 4,95
 • Sneeuwpop | Steker voor seizoenstafel of jaarring
  Sneeuwpop | Steker voor seizoenstafel of jaarring

  Deze steker kun je gebruiken voor onze seizoenstafel of de jaarring van bijvoorbeeld Grimm's of Dille & Kamille. Deze sneeuwpop steker kun je gebruiken om jouw seizoenstafel een winter- of kerst thema te geven. Of om bijvoorbeeld…

  € 4,95
 • Set van 7 stekers - Kerst/Winter | Stekers voor jaarring of seizoenstafel
  Set van 7 stekers - Kerst/Winter | Stekers voor jaarring of seizoenstafel

  Deze set met stekers kun je gebruiken voor onze seizoenstafel of de jaarring van bijvoorbeeld Grimm's of Dille & Kamille. Deze set met 7 stekers is perfect om je seizoenstafel of jaarring een winter of kerst thema te geven. Voor…

  € 24,95

De seizoenstafel

Hou jij ook zo van de seizoenen? En ben je dol op creëren? Dan is deze seizoenstafel een echte musthave voor jou! Met onze multifunctionele tafel haal jij alle seizoenen naar binnen en geniet je tegelijkertijd van je eigen creatiekracht. Een seizoenstafel, of thematafel, is ook ideaal voor feestdagen, verjaardagen of een andere belangrijke gebeurtenis in je leven. Decoreer de seizoenstafel bijvoorbeeld met schatten uit de natuur, eigen gemaakte knutselwerkjes, foto’s of andere spulletjes. 

Maak het jaar overzichtelijk met een jaartafel

Een thematafel is leuk en leerzaam. Voor kinderen is tijd namelijk een abstract en ongrijpbaar gegeven. Begrippen als ‘straks’, ‘morgen’ of ‘volgende maand’, zijn lastig te bevatten. En wanneer je nu precies jarig bent, of wanneer Sinterklaas komt, is helemaal moeilijk. 

Door het jaar op te knippen in seizoenen ontstaat er overzicht in het hoofd van je kind. Als je vertelt: “Het is nu winter op de seizoenstafel en straks maken we een seizoenstafel lente”, kun je ook perfect laten zien wat er bij de winter hoort. Op die manier leren de kinderen het begrip tijd en de inhoud van seizoenen beter kennen. Ook zien ze dat er een ritme en herhaling in dingen zit. Dat is fijn, omdat gebeurtenissen dan voorspelbaar worden. En voorspelbaarheid is voor kinderen weer verbonden aan veiligheid. 

Een seizoens- of jaartafel kan kinderen dus helpen de kringloop van het jaar te begrijpen, het komen en gaan van terugkerende gebeurtenissen. Het geeft ze houvast in het drukke en chaotische leven.

Haal buiten naar binnen met een seizoenstafel

Het volgen van de seizoenen geeft niet alleen houvast; het maakt ook de natuurlijke processen duidelijk. Wat gebeurt er precies in de lente? Hoe ontstaat sneeuw? In welk seizoen is het Kerst? En wanneer is het koud buiten? Het effect, en de kenmerken van seizoenen, worden veel duidelijker als het niet alleen buiten, maar ook binnen zichtbaar en bespreekbaar is. 

Feest met de thematafel

Je kunt de jaartafel zo vaak veranderen als je wilt. Naast de seizoenen kun je de tafel ook aanpassen voor feestdagen zoals Halloween, Sinterklaas, Kerst en Pasen. Zo wordt het jaar in nog kleinere stukjes opgedeeld voor je kind. Wil je je jaartafel niet zo vaak veranderen, of wil je juist dat je kindje leert welke feestdagen er bij welk seizoen horen? Dan kun je bijvoorbeeld op de seizoenstafel herfst aandacht besteden aan Halloween. En op de seizoenstafel winter aan Kerst, etcetera.

Seizoenstafel hout

De seizoenstafel hout bestaat uit twee delen:

 • een halfronde bodemplaat
 • een houten boog met vijf gaten (die je in de bodemplaat steekt)

De gaten in de boog gebruik je om kleine voorwerpen op te hangen. Denk aan: houten hangers, kerstballen, bladeren of zelfgemaakte knutsels. Wil je meer kleur op je seizoenstafel? Rijg dan een gekleurde hydrofiele doek  of een ander stuk stof door de gaten. 

De halfronde bodemplaat heeft aan één kant zeven inkepingen van Ø 17 mm. Hierin kun je bijvoorbeeld kleine kerstboomkaarsen met houders insteken. Voor een strakke look draai je de bodemplaat gewoon om. Dan zijn de inkepingen niet zichtbaar. 

De jaartafel is beschikbaar in twee formaten: 

 • groot: 55 x 27,5 x 29 cm (LxBxH)
 • klein: 43 x 21,5 x 24 cm (LxBxH)

Je kunt de seizoenstafel hout gewoon op je keukentafel zetten, op een sidetable of op een dressoir. Net wat je leuk vindt! 

Uitbreidingsmogelijkheden seizoenstafel hout

Naast de seizoenstafel hout verkopen we ook nog twee sets waarmee je je seizoenstafel meer diepte kan geven. De eerste set bestaat uit drie delen:

 • een achtergrondplaat
 • een boog met kleine gaatjes waar je bijvoorbeeld bloemen kunt insteken 
 • een ansichtkaart/fotohouder

De tweede set bestaat uit twee plateaus, een grote en een kleine, die je op of naast de seizoenstafel kunt zetten. 

Seizoenstafel van duurzaam hout

De seizoenstafel hout wordt met de hand gemaakt van onbehandeld FSC-gecertificeerd berkenmultiplex. Elke seizoenstafel is uniek door de nerven in het hout. De seizoenstafel wordt niet alleen duurzaam vervaardigd, maar gaat ook jarenlang mee doordat je hem het hele jaar – en elk jaar opnieuw - kunt gebruiken. De seizoenstafel is zo gemaakt dat het je creativiteit bevordert. Daar word je toch blij van!

Hoe richt je een seizoenstafel in?

Laat de fantasie van jou en je kind de vrije loop. Er zijn tegenwoordig veel spullen te koop om een seizoenstafel in te richten. Grapat en Grimm’s verkopen veel stekers voor je seizoenstafel, deze passen ook in onze seizoenstafel. Maar je hoeft niet allemaal spullen voor op de seizoenstafel te kopen. Zelf spulletjes maken, of samen spulletjes zoeken, is minstens zo leuk. 

Bij het inrichten van een seizoenstafel is het helemaal leuk als je een combinatie maakt tussen spulletjes om:

 • naar te kijken
 • te voelen
 • mee te spelen

De seizoenstafel wordt daardoor onweerstaanbaar en je kind gaat er helemaal in op.

Ga de natuur in voor de seizoenstafel 

Ga er samen op uit met je kindje. In de natuur verzamel je blaadjes voor de plantenpers, een takje met besjes of bijvoorbeeld schelpen en zand voor op de zomertafel.

Knutselen met de thematafel

En vervolgens ga je lekker knutselen om mooie dingen te maken voor de seizoenstafel. Denk hierbij aan knutselactiviteiten met schelpen of zand in de zomer. En in de herfst ga je aan de slag met kastanjes, eikels en blaadjes. Staat de winter voor de deur? Dan maak je zelf vetbollen en sneeuwpoppen van watjes. In de lente maak je een minimoestuin op de tafel of zaai je tuinkers op een keukenrolletje. Of je gaat eieren verven met Pasen. Er is zoveel te verzinnen en het kost bijna niets! 

Jullie eigen creaties en knutselwerkjes gebruik je om de seizoenstafel verder aan te kleden. Dit maakt het persoonlijk. 

Boeken over de seizoenen

Wist je dat je met de seizoenstafel kinderen ook kunt stimuleren te gaan lezen? Er zijn heel veel voorlees- en prentenboeken over de seizoenen en andere thema’s. Deze zijn supergeschikt en leuk om neer te zetten op de seizoenstafel en om samen in te kijken.

Seizoenstafel ideeën

Creëer je eigen seizoenstafel lente, seizoenstafel zomer, seizoenstafel herfst én seizoenstafel winter met de thematafel en uitbreidingssets. 

Je maakt hiermee in een handomdraai ook thematafels voor:

 • een verjaardag
 • Halloween
 • Sinterklaas
 • Kerst
 • Pasen
 • vakantie 
 • zindelijk worden
 • eerste zwemles
 • verhuizing
 • en ga zo maar door…
© 2015 - 2022 By Bineke | sitemap | rss